در این مقاله قصد داریم تا به بررسی چگونگی تاثیر عنوان صفحات و نوشته های سایت در نرخ کلیک (CTR) نتایج سرچ گوگل بپردازیم. اطلاعاتی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، حاصل بررسی و تجزیه و تحلیل بیش از ۸۷۰/۰۰۰ صفحه و ۵/۰۰۰/۰۰۰ عبارت جستجو شده در گوگل می باشد.
امیدواریم این مقاله مورد توجه و رضایت شما کاربران گرامی قرار بگیرد. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد با ارسال دیدگاه در انتهای همین مقاله ما را در ارتقا کیفیت مطالب یاری فرمایید.
نرخ کلیک یا CTR در واقع مخفف سه کلمه Click Through Rate می باشد. نرخ کلیک مناسب ترین ترجمه برای این عبارت در زبان فارسی است.
هنگامی یک کاربر در موتور جستجوی گوگل عبارتی را سرچ میکند نتایج مختلفی را مشاهده میکند. با مشاهده لیست نتایج تصمیم میگیرد که بر روی کدام یک از آنها کلیک کند. نرخ کلیک در واقع درصدی از کلیک کاربران است که در نتایج جستجو بر روی لینک سایت شما کلیک کرده اند.
تعداد کلیک کاربران بر روی سایت شما تقسیم بر تعداد نمایش صفحه شما به کاربران (impression) را نرخ کلیک CTR می نامیم.
Impression (ترجمه: احساس،تاثیر،اثر،چاپ،عقیده) به معنی حضور شما در نتایج جستجو است. هر زمان که فردی در موتور جستجوی گوگل عبارتی را جستجو میکند برای تمام نتایج نمایش داده شده در صفحه، یک Impression ثبت میشود. حتی اگر نتایج سایت شما در باکس های ویژه مانند نمایش نقشه یا نمایش تصاویر حضور داشته باشد یک impression برای سایت شما ثبت می گردد.
نکته: اگر نتایج سایت شما در انتهای صفحه دوم نتایج گوگل باشد ولی کاربر اصلا به این صفحه مراجعه نکند، برای شما Impression ثبت نمیشود. ولی اگر کاربر وارد صفحه دوم شود حتی اگر تا پایین صفحه اسکرول نکند که نتیجه شما را مشاهده کند، در این صورت برای سایت شما یک impression لحاظ میگردد.
هدف اصلی ما از جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آنها تعیین معیارهای نرخ کلیک CTR بود. تا به کمک اطلاعات بدست آمده بتوانیم جایگاه بهتری در نتایج گوگل بدست آورده و آنها را با شما کاربران گرامی و مدیران وبسایت به اشتراک بگذاریم.
فاکتور های بررسی شده در این تحقیق شامل: طول عنوان مطالب و صفحات، عنوان های احساسی و عاطفی، توضیحات متا، کلمات سوالی، کلمات قدرتمند و… می باشند. ما برای این کار داده ها را از چندین حساب کاربری سرچ کنسول گوگل (Google Search Console accounts) استخراج کرده ایم.
برای کسانی که در زمینه سئو کار میکنند این موضوع نباید جای تعجب داشته باشد. به همین دلیل هست که جایگاه نخست گوگل از اهمیت و ارزش بالای برخوردار بوده و همگان به دنبال کسب جایگاه نخست در نتایج جستجوی گوگل هستند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید بیشترین میزان ترافیک و کلیک بر روی نتایج گوگل با اختلاف زیاد متعلق به نتیجه نخست است.
طبق بررسی های صورت گرفته، در صفحه دوم نتایج جستجوی گول شاهد افت شدید نرخ کلیک (CTR) می باشیم. به گونه ای که تنها ۰٫۷۸% کلیک بر روی نتایج جتسجو شده متعلق به صفحه دوم است.
طبق داده های جمع آوری شده احتمال کلیک بر روی نتیجه اول جستجوی گوگل در مقایسه با نتیجه دهم در یک صفحه بیش از ۱۰ برابر می باشد.
در تصویر زیر تجزیه و تحلیل کامل نرخ کلیک CTR برای نتایج ارگانیک صفحه اول Google به صورت نمودار نمایش داده شده است. همانطور که مشاهده میکنید میزان نرخ کلیک بر روی نتیجه اول در سرچ گوگل بیش از ۱۰ برابر نتیجه دهم می باشد.
بر اساس بررسی های صورت گرفته توسط سایت MOZ.COM بسیاری از کاربران به صورت غریزی بر روی نتایج اول سرچ کلیک میکنند. این موضوع میتواند افت شدید نرخ کلیک در جایگاه دوم با وجود اینکه فقط چند پیکسل پایین تر از جایگاه نخست قرار دارد را توضیح دهد.(تصویر زیر)
جابجایی کم در نتایج انتهایی (در اولین صفحه از نتایج جستجو ) تاثیر زیادی در افزایش یا کاهش ترافیک ورودی به سایت ندارد.
همان طور که در تصویر زیر مشخص می باشد. نرخ کلیک درجایگاه های ۶ الی ۱۰ تقریبا یکسان بوده و از جایگاه ۵ به بعد شاهد تغییر محسوس در تعداد بازدید ها و افزایش نرخ کلیک هستیم.
اکثر کاربران در صفحه اول گوگل از نتیجه ۵ به بعد اسکرول نمیکنند و پاسخ خود را در همان چند نتیجه اول دریافت میکنند.
در حقیقت طبق اطلاعات بدست آمده ۷۵% از کلیک های صورت گرفته بر نتایج جستجوی گوگل مربوط به ۳ نتیجه اول میباشد.
در تصویر زیرمشاهده میکنید که تغییر جایگاه سایت شما در نتایج گوگل به چه میزان بر روی نرخ کلیک ctr تاثیر میگذارد.
به طور مثال: ارتقا جایگاه سایت از شماره ۲ به ۱ در حدود ۲۸% نرخ کلیک و ترافیک ورودی سایت شما را افزایش خواهد داد.
بیشترین میزان تغییر مربوط به ارتقا جایگاه از ۶ به ۵ می باشد. کمترین میزان تغییر مربوط به ارتقا جایگاه از ۱۰ به ۹ بوده که در حدود منفی ۳٫۸% می باشد. احتمالا این تغییر به این دلیل است که جایگاه دهم در انتهای صفحه قرار دارد و پس از اسکرول کردن کاربر، جایگاه ۱۰ دید بیشتری نسبت به جایگاه ۹ دارد.
به طور متوسط اگر جایگاه سایت شما ۱ پله در نتایج گوگل ارتقا یابد. میزان نرخ کلیک CTR در حدود ۳۰% افزایش می باید. هرچند این موضوع به این بستگی دارد که جایگاه قبل و بعد سایت شما در چه رتبه و پله ای باشد.
به طور مثال: جابجایی موقعیت سایت شما از شماره ۳ به شماره ۲ به طور قابل توجه ای میزان نرخ کلیک و ورودی را افزایش خواهد داد. در صورتی که جابجایی از شماره ۱۰ به شماره ۹ از نظر آماری تفاوت معناداری ایجاد نمی کند.
بیشتر بخوانید: بازاریابی اینترنتی چیست؟
تگ های عنوانی که دارای کلمات سوالی هستند به نسبت صفحات فاقد کلمات سوالی، نرخ کلیک آن ها در حدود ۱۴% بیشتر است.
وقتی فردی درگوگل چیزی را جستجو می کند، به دنبال پاسخ برای سوال خود می گردد. به همین دلیل استفاده از کلمات سوالی در عنوان صفحات سایت یا نوشته ها، میتواند به خواننده این پیام را منتقل کند که جواب شما در این مطلب قرار گرفته است.
طول ایده آل برای عنوان صفحات سایت و نوشته ها چقدر است ؟ آیا باید عناوین خود را کوتاه و شیرین نگه دارید؟ یا از عناوین طولانی استفاده کنید که اطلاعات زیادی در مورد محتوای شما دارند؟
طبق اطلاعات بدست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها، تگ های عنوانی که بین ۱۵ تا ۴۰ حرف ( حدودا بین ۳ الی ۸ کلمه ) دارند به نسبت بقیه نتایج، از نرخ کلیک بیشتری در حدود ۸% برخوردار هستند.
در حقیقت عنوان های کوتاه تر بدلیل اینکه سریعتر خوانده میشوند و در یک نگاه میتوانند پیام خود را به مخاطب و خواننده انتقال دهند، در نتایج گوگل نرخ کلیک بیشتری دارند.
۷- آدرس های اینترنتی ( uniform resource locator = url ) صفحاتی که حاوی کلمات کلیدی هستند در مقایسه با آدرس های فاقد کلمات کلیدی، حدود ۴۵% نرخ کلیک بیشتری دارند.
در تصویر زیر مقدار ۰٪ به معنای این است که این دو کلمه به هیچ وجه شبیه به هم نیستند ، در حالی که مقدار ۱۰۰٪ به معنای تطابق کامل است. همه علائم و علائم نگارشی را نادیده گرفتیم.
در واقع ، ما یک رابطه قوی بین URL های غنی از کلمات کلیدی و CTR ارگانیک پیدا کردیم (p-value = 0.01)
اگرچه آدرس های اینترنتی (url) حاوی کلمات کلیدی مطابق با عنوان صفحات و نوشته های سایت از نرخ کلیک بیشتری برخوردار هستند. داده های ما نشان می دهد که URL که قسمتی از آن با عنوان مطالب و عبارت های جستجو شده مطابقت دارد نیز می تواند باعث افزایش قابل توجه نرخ کلیک CTR شود.
راهنمای بهینه سازی موتور جستجوگر گوگل (Google’s Search Engine Optimization guide ) به مدیر وب سایتها یادآوری می کند که URL صفحه شما در SERP ( مخفف عبارات یا کلمات Search Engine Result Page به معنی صفحه نتایج حاصل از جستجو ) نشان داده می شود. آنها توصیه می کنند از URL هایی با کلمات مرتبط با محتوای سایت خود استفاده کنید.
یک مقاله منتشر شده توسط مایکروسافت در سال ۲۰۱۲ نشان داد که “دامنه های معتبر” نرخ کلیک CTR بالاتری در موتورهای جستجو در مقایسه با دامنه هایی دارند که مردم با آنها آشنا نبودند.
تئوری این امر این است که کاربران موتور جستجو از URL صفحه استفاده می کنند تا بهترین نتیجه را برای جستجوی خود پیدا کنند.
افزودن کلمات قدرتمند به عنوان صفحات سایت میتواند نرخ کلیک را در مقایسه با صفحاتی که در عنوان خود از این کلمات استفاده نکرده اند تا حدود ۱۳% کاهش دهد.
“Power Words” کلمات و عبارات خاصی هستند که برای برجسته سازی و شاخص نمودن عنوان صفحات و نوشته ها استفاده می شود.
تعدای از کلمات قدرتمند: Secret ،Powerful ، Ultimate، Great، Perfect، Best، Insane، Amazing بهترین، اولین، قویترین، جدیدترین
بر خلاف تئوری و تصوری که قبلا داشتیم استفاده از کلمات قدرتمند درعناوین صفحات سایت بدلیل تکراری برای مخاطب باعث کاهش ترافیک ورودی به سایت شما می شود.
استفاده از این کلمات و عبارات بیشتر در شبکه های اجتماعی مانند: فیسبوک، توییتر و اینستاگرام جهت جذب مخاطب توصیه میشود.
استفاده از عنوان های احساسی و عاطفی ( جملات احساسی مثبت یا منفی فرقی ندارد) میتواند حدودا ۷% نرخ کلیک و ورودی سایت شما را افزایش دهد.
ما همچنین متوجه شدیم که عناوین منفی و مثبت تقریبا به یک اندازه در افزایش میزان نرخ کلیک و ترافیک ورودی به سایت نقش دارند.
با کنترل سایر متغیرها (مانند موقعیت رتبه بندی) متوجه شدیم عناوینی با احساس مثبت دارای ۷٫۴٪ نرخ کلیک CTR بالاتر و عناوین با احساس منفی دارای ۷٫۲٪ نرخ کلیک CTR بالاتر هستند.
نوشتن توضیحات متا برای صفحات میتواند نرخ کلیک را افزایش دهد. صفحاتی که دارای توضیحات متا باشند، در مقایسه با صفحات بدون توضیحات متا در حدود ۵٫۸% نرخ کلیک (CTR) بیشتری داشته اند.
حتی اگر توضیحات متا به طور مستقیم بر سئو تأثیر نگذارد، گوگل همچنان توصیه میکند برای هر صفحه از سایت توضیحات متا یکتا و غیر تکراری بنویسید. در حقیقت اگر توضیحات متا بخوبی نوشته شده باشند میتوانند میزان کلیک بر روی سایت شما در جستجوی گوگل را بهبود بخشد.
اگر شما برای صفحات و نوشته های خود توضیحات متا را ننویسید. گوگل به صورت خودکار معمولا قسمتی از ابتدای متن را به عنوان توضیحات متا در نظر میگیرد.
متنی که گوگل از صفحه شما استخراج میکند و در نتایج به کاربران نمایش میدهد، همیشه به اندازی متنی که خودتان برای توضیحات متا نوشته اید برای کاربر جذاب نخواهد بود.
ترجمه و تنظیم: سعید نعمتی
منبع : www.backlinko.com/google-ctr-stats (با آی پی ایران باز نمیشه)
20 Comments
مهندس جان تشکر
بسیار منظم و دقیق
بسیار عالی مهندس تشکر از زحماتتون
بسیار بسیار عالی
تشکر میکنم مهندس
سلام بر جناب سرگزی
متشکرم
داداش لطفا در مورد نحوه نوشتن عنوان های اصلی مقالات و همینطور عنوان های بخش ها و زیر بخش های اون مقاله برای بالا آمدن در سرچ گوگل مثال های بیشتری بزنید.
سلام برآقا سعید
ممنون از ارسال دیدگاه و پیشنهادتان
در همین مقاله، موضوعی که به آن اشاره فرمودید را اضاف خواهیم نمود.
عااااااالی تشکر
بسیار عالی و متشکرم از زحمات حضرت عالی
مقاله بسیار خوبیه. تشکر از زحماتتون
متشکریم
ضمن تشکر از شما جناب نعمتی بخاطر تهیه مقاله بسیار مفید فوق، من هم پیشنهاد و تقاضا میکنم در مورد سرچ حرفه ای در گوگل و سایر مرورگرها که در یکی از کامنت ها کاربر عزیزی پیشنهاد دادند حتما مقاله جامعی را ارائه دهید.
سپاس از شما برادر بزرگوار
سلام برجناب شه کلاهی
متشکریم.
در آینده نزدیک حتما مطالب کامل تری خواهیم گذاشت.
در مورد بهترین روش های جستجو برای رسیدن به بهترین نتیجه هم لطفا راهنمایی کنید و مطلب بزارید
سلام بر آقا مهدی
چشم حتما
در آینده نزدیک مطالب مرتبط با سرچ گوگل اضافه خواهیم کرد.
ممنون آقای مهندس??
خواهش میکنم
جناب مهندس نعمتی
شما کار طراحی سایت هم قبول میکنید؟
سلام
بله
یکی از بهترین مقالات سایتتون
مرسی بابت تنظیم این مقاله مفید
آرزوی موفقیت دوست عزیز
سلام بر جناب صادقی
متشکریم