در این مقاله قصد داریم تا به بیان نکات مهم در سئو صفحه محصولات سایت فروشگاهی بپردازیم. در یک سایت فروشگاه اینترنتی، علاوه بر طراحی و گرافیک زیبا و داشتن رابط های گرافیکی ساده، باید صفحه محصول تا حد ممکن برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده باشد.
در یک سایت تجارت الکترونیک یا فروشگاه آنلاین، صفحه محصول یک صفحه مستقل میباشد. بنابراین باید تمامی مواردی که برای سئو نوشته های وبلاگ و صفحات در نظر میگیرم برای صفحه محصول نیز در نظر بگیریم.
قبل از نوشتن نام محصول، بهتر است در موتورهای جستجو در مورد محصولی که قصد داریم به فروشگاه خود اضافه کنیم اندکی تحقیق کنیم. با اینکار به نحوه نگارش و اسم های مستعاری که ممکن است یک محصول و خدمات داشته باشد بیشتر آشنا می شویم.
در بعضی مواقع یک محصول یا خدمات در شهرها و فرهنگ های مختلف، میتواند دارای نام های متفاوتی باشد. پس باید بر اساس منطقه جغرافیایی یا بازار هدف، اقدام به انتخاب نام محصول نمایید.
در بیشتر مواقع توضیحاتی که سازنده کالا برای محصول خود ارسال کرده، ممکن است در صدها سایت دیگر نیز یافت شود. تکراری و کپی بودن مطالب برای سایت شما مفید نیست.همیشه به یاد داشته باشید که از مطالب تکراری که توسط تولید کنندگان محصول نوشته شده استفاده نکنید.
اگر تمام محتوای تولید شده در سایت شما از قبیل نوشته، صفحات دسته بندی، وبلاگ و… غیر تکراری باشد اما محتوای استفاده شده در صفحات محصول تکراری باشد. این کار برای شما سودی نخواهد داشت. با این کار صفحات محصول شما از طریق موتورهای جستجو بازدید کنند ه ای نخواهد داشت.
معمولاً ، یک صفحه محصول اطلاعات کلی زیادی نیز دارد، از ابعاد تا شرایط سرویس متفاوت است. برای جلوگیری از استفاده گوگل از متن های غیر مرتبط در توضیحات متا ، سعی کنید برای تمامی محصولات خود از توضیحاتی استفاده کنید که مخاطب و مشتری را به سمت سایت و محصول شما جذب کند.
اغلب مشاهد میکنیم که توضیحات متا، فقط در بخش های خاصی از قالب، مانند: نام محصول تغییر میکند. بهتر است که کلیه توضیحات متا نوشته شده برای هر محصول و صفحه، یکتا و غیر تکراری باشد.
یک آدرس اینترنتی (URL) خوب و آسان و حاوی نام محصول برای به خاطر سپردن صفحات محصول خود انتخاب کنید.
استفاده از تصاویر با کیفیت بالا به همراه متن مناسب جاگیزین ( ALT ) در صفحه محصول. نام محصول را حداقل در تصویر اصلی محصول وارد کنید. این کار به شما کمک می کند تا در جستجوی تصویری بهتر عمل کنید و شانس بیشتری برای دیده شدن داشته باشید.
در تحقیقات انجام شده بسیاری از سایت ها از تصاویر ضعیف و غیر واقعی برای محصولات خود استفاده کرده بودند. اینکار میتواند لطمه بزرگی به کسب و کار اینترنتی شما بزند.
همچنین در صورت امکان استفاده از ویدیو در صفحه محصول را فراموش نکنید.
یکی از ویژگی های محتوا با کیفیت و جالب برای گوگل این است که تصاویر آن بهینه شده باشد. بهتر است حجم تصاویر را تا جایی کاهش دهید که کیفیت آن افت پیدا نکند. یعنی تا جایی که لطمه ای به کیفیت آن وارد نشود چون کیفیت پایین تاثیر منفی بر سئو دارد.
و از طرفی هم بالا بودن حجم تصاویر تاثیر مستقیم بر کاهش سرعت سایت دارد که در نهایت سئوسایت را با مشکل مواجه می کند.
سعی کنید برای تصاویر محصولات از حداقل ابعاد ۱۰۲۴*۱۰۲۴ استفاده کنید. با استفاده از فتوشاپ و یا سرویس های آنلاین کاهش حجم تصاویر، تا حدی که کیفیت و وضوح عکس دچار مشکل نشود حجم تصاویر را کاهش دهید.
چون بسیاری از کاربران شما از طریق موبایل به سایت فروشگاهی شما میرسند. و به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند.
ضمنا گوگل در نتایج جستجو، در ابتدا تصاویر با ابعاد بزرگ، حجم کم و کیفیت بالا را برای کاربران نمایش می دهد. .بنابراین در بهینه سازی تصاویر کیفیت یا حجم نباید بر یکدیگر ترجیح داده شوند و باید هر دو را در نظر بگیرید.
جهت بهتر شدن تجربه کاربری از تمام مواردی که میتوانید استفاده کنید. چون اگر بتوانید با تولید محتوا، کاربر و مشتری را به صفحه محصول سایت خود هدایت کنید، بدلیل عدم رعایت مبانی اصلی در راحت بودن کاربر در استفاده از سایت، مشتری را از دست خواهید داد.
اگر میخواهید وبسایتی داشته باشید که جهانی و بینالمللی باشد،باید انتظار بازدیدکنندگان مختلفی با سلایق مختلف، معیارها و زبانهای گوناگون حتی واحد پول متفاوت داشته باشید. قطعاً کاری که شما قصد انجامش را دارید این است که تمام بخشهای وبسایت شما برای همگان قابل فهم باشد.
داده های ساختاریافته بخش مهمی از یک استراتژی مدرن SEO هستند و این امر در صفحات محصول نیز به کار می رود. علاوه بر این ، بهتر است نظرات مشتریان خود را با داده های ساختار یافته نقد و بررسی کنید.
همه اینها باعث می شود صفحه محصول شما متمایز شود و احتمال اینکه مشتریان شما در نتایج جستجو بر روی لینک سایت شما کلیک کنند بیشتر شود.
در واقع داده های ساختار یافته ابزاری برای ارائه اطلاعات دقیق درباره یک صفحه به گوگل است. گوگل می تواند از این اطلاعات استفاده کرده و نتایج جستجوی بهتری ارائه دهد. همچنین کاربران نیز این داده ها را دوست دارند.
اهمیت این مورد برای سئو صفحه محصولات شما این است که موتورهای اصلی جستجوگر ( گوگل ، بینگ ، یاهو و یاندکس ) با این نشانه گذاری موافقت کرده اند. بنابراین آنها می توانند صفحات محصول و تمام عناصر و مشخصات محصول را آسان تر شناسایی کنند.
استفاده از Product schema ( اسکیمای محصولات ) می تواند اطلاعات بیشتری در مورد محصول به موتور جستجو دهد. Product schema می تواند شامل ویژگی هایی مانند توضیحات محصول ، تولید کننده ، مارک ، نام ، ابعاد و رنگ باشد.
طرح پیشنهادی شامل اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و در دسترس بودن ، مانند ارز و سهام است. این حتی می تواند شامل چیزی به نام priceValidUntil (قیمت معتبر تا زمان) باشد تا موتورهای جستجو بدانند که قیمت پیشنهادی فقط برای مدت محدود است.
Schema.org گزینه های زیادی دارد ، اما فقط مجموعه محدودی از ویژگی ها توسط موتورهای جستجو پشتیبانی می شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت گوگل در صفحه، داده های ساختار یافته صفحه محصول (با فیل.تر ش.ک.ن) مراجعه کنید تا ببینید که موتورهای جستجو در کد سایت شما چه انتظاری دارند و چه کاری می تواند با آن انجام دهد. همچنین جهت تست صفحات سایت از نظر داده های ساختار (structured data) یافته از تست گوگل استفاده کنید.
دلیل دیگر برای افزودن آن ، مدیریت انتظارات از مشتریان است. با اینکار بازدید کننده قبل از ورود به سایت، قیمت محصول ارائه شده توسط سایت فروشگاهی شما و موجود بودن آن را در همان زمان جستجو مشاهده میکند.
مشتری بالقوه شما حتی می تواند با دیدن آن ستاره های زیبا در جستجوی محصول، متوجه شود که محصول یا خدمات شما چقدر مورد توجه قرار گرفته است.
طبق تحقیقات صورت گرفته، بیش از ۸۰٪ از مصرف کنندگان آمریکایی قبل از خرید آنلاین، نظرات دیگر مشتریان و کاربران را در مورد محصول مد نظرشان را بررسی می کنند.
اگرچه همه مشتریان و کاربران به بررسی های آنلاین و نظرات دیگران اعتماد ندارند. اما تحقیقات نشان داده، درج نظرات و عقیده مشتریان و کاربران از میزان رضایت خود از خریدشان در صفحه محصولات فروشگاه های اینترنتی می تواند بسیار مفید باشد. این کار باعث افزایش اعتماد مشتری و در نهایت افزایش خرید می شود.
اگر کسب و کار شما بصورت کوچک و محلی باشد، درج نظرات و انتقادات کاربران از اهمیت بیشتری برخوردار است.
بیشتر نظرات درج شده در صفحه محصول مثبت است ، اما ممکن است در بین آنها نقدهای منفی نیز وجود داشته باشد. این موضوع باعث می شود اعتماد کاربر و مشتری به کسب و کار و فروشگاه آنلاین شما افزایش یابد.
سعی کنید مشتریان و کاربران سایت خود را به درج نظر ومیزان رضایتشان از محصول و خدمات ارائه شده تشویق نمایید.
در صورتی که نظرات منفی دریافت میکنید. سعی کنید با فرستنده آن ارتباط برقرار کرده و علت عدم رضایت وی را جویا شوید و تا جایی که امکان دارد خسارت و ضرر وارد شده بر مشتری را جبران نمایید.
با این کار هم میتوانید نظرات منفی آنها را به مثبت تغییر دهید و هم بازخورد خوبی در رابطه با کسب و کار خود دریافت نمایید. همچنین با دانستن نقاط ضعف محصول یا خدمات ارائه شده توسط کسب و کار یا فروشگاه آنلاین می توانید سطح کیفیت محصولات و خدمات خود را افزایش دهید.
علاوه بر این، گرفتن رضایت کاربران و درج نظرات آنها میتواند روشی عالی برای نشان دادن تجارت شما به معنای یک تجارت واقعی باشد و اینکار شما را نسبت به رقبا متمایز می کند.
مطمئن باشید که نظرات و رتبه بندی های خود را با نشانه گذاری اسکیما ( mark up schema ) نشانه گذاری کنید، تا موتورهای جستجو بتوانند آنها را در صفحات نتایج جستجو به کاربران نمایش دهند.
مردم دوست ندارند حتی زمانی بسیار کوتاه را صبر کنند. انتظار برای بارگذاری صفحه محصولات سایت شما میتواند برای کسب و کار شما بسیار پرهزینه باشد. در دنیای امروز با توجه به اینکه اکثر کاربران از طریق موبایل به اینترنت دسترسی دارند، تاخیر یک ثانیه ای بر بارگذاری سایت میتواند برای هر فروشگاه آنلاینی فاجعه بار باشد.
اگرشما انرژی زیادی را صرف تلاش کردن جهت تولید محتوا و رساندن مشتری به صفحه محصول خود کنید ولی دارای سایتی کند باشید. تلاشتان بیهوده خواهد بود.
این نکته را در نظر داشته باشید که موتورهای جستجوگر کاربران به سمت سایت های با سرعت پایین هدایت نخواهند کرد. و در صورتی که بتوانید مشتری را از راه های دیگر به سایت خود بکشانید به علت سرعت پایین، بدون خرید از سایت خارج خواهد شد.
با استفاده از ابزارهای تحلیلی و آنالیز مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و سرچ کنسول گوگل (Search Console) میتوانید به اطلاعات ارزشمندی از قبیل: نحوه شناسایی فروشگاه شما توسط مشتریان، میزان تعامل مشتریان با صفحات محصول ، جنسیت مشتریان، ساعات بازدید از سایت و ده ها اطلاعات دیگر دسترسی داشته باشید.
صفحه محصولات خود را از دید یک کاربر واقعی تست و بررسی کنید. با این کار میتوانید نواقص و عیب های احتمالی در طراحی و رابط های گرافیکی را شناسایی و برطرف نمایید.
مشکل دیگری که در بسیاری از سایتهای فروشگاهی آنلاین یافتیم اینست که، اطلاعات دقیقی از نحوه ارسال و حمل و نقل کالا و مرجوع نمودن محصول وجود نداشت. این مشکل میتواند منجر به کاهش اعتماد مشتری و در نتیجه کاهش میزان فروش شود.
زمانی که مشتری برای اولین بار به سایت و فروشگاه آنلاین شما وارد می شود. نباید انتظار داشت که در اولین بازدید از سایت پولی را که به سختی بدست آورده است صرف خرید کالا و خدمات از یک فروشگاه غریبه و بی هویت بکند.
برای کسب اعتماد مشتری بهتر است که در صفحه (تماس با ما) یا (درباره ما) اطلاعات کاملی از تاریخچه شرکت، زمان تاسیس و راه اندازی اولیه شرکت، نحوه فعالیت شرکت، آدرس فیزیکی دفتر شرکت، ساعات فعالیت شرکت،ت عداد اعضا و پرسنل شرکت، اسامی مدیران و هیئت مدیره، آدرس تمامی شبکه های اجتماعی که شرکت درآنها عضویت دارد، تصاویر و فیلمهای با کیفیت از فضای داخلی و بیرونی مجموعه، شماره تماس های معتبر و….. استفاده نمایید.
موتور جستجوی گوگل تاکید بسیاری بر هویت واقعی فروشگاه های آنلاین دارد. و تا زمانی که نتوانید اعتماد گوگل را جذب کنید بدون شک بازدید کننده بسیار کمی خواهید داشت.
گوگل اطلاعات خود را از طریق بررسی نظرات کاربران، رتبه بندی های آنلاین و تعریف و تمجید از سایت و نویسندگان آن، تعداد اشتراک گذاری محصول و سایر موارد بدست می آورد.
ایجاد صفحه خدمات مشتری و درج اطلاعات کاملی درباره نحوه حمل و نقل محصول، حریم خصوصی مشتریان، ضمانت نامه، نحوه پرداخت، عودت وجه و …
ترجمه و تنظیم: سعید نعمتی
منبع :
13 Comments
بحث داده های ساختار یافته در مورد سایت هایی که فروش محصول ندارند رو لطفا بیشتر توضیح دهید.
با سلام
مبحث داده های ساختاریافته (structured data) یک مبحث مفصل می باشد.
انشا… به زودی در مقاله ای دیگر بصورت کامل توضیح خواهیم داد.
خیلی زحمت کشیدی دادا
سپاس فراوان
بحث داده هاي ساختار يافته كمي مشكل هست لطفا كاملترش
كنيد.
تشكر جناب مهندس نعمتي از زحمات بسيار مفيد
شما
سلام بر جناب محمدی
حتما کیفیت مقاله را ارتقا خواهیم داد.
متشکریم
سلام و خدا قوت
دست شما درد نکنه
بسیار جامع تشکر فراوان آقا سعید
سلام بر جناب نصیری نژاد
متشکرم
سلام
مقاله خیلی خوبی را ارائه کردین. تشکر
سلام بر آقا سعید
متشکریم
بسیار عالی مرسی از مطلب خوبتون
موفق باشید
بسیار عالی
تصاویر با حجم کم و کیفیت بالا یه مساله خیلی اذیت کننده است. این بخش، تاثیرش در سئو چقد حائزاهمیت است؟ لطفا در این زمینه بیشتر راهنمایی بفرمایید
با سلام
سعی کنید برای تصاویر محصولات از حداقل ابعاد ۱۰۲۴*۱۰۲۴ استفاده کنید.
با استفاده از فتوشاپ و یا سرویس های آنلاین کاهش حجم تصاویر، تا حدی که کیفیت و وضوح عکس دچار مشکل نشود حجم تصاویر را کاهش دهید.
چون بسیاری از کاربران شما از طریق موبایل به سایت فروشگاهی شما میرسند.و به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند.
ضمنا گوگل در نتایج جستجو، در ابتدا تصاویر با ابعاد بزرگ، حجم کم و کیفیت بالا را برای کاربران نمایش می دهد.